12147

Jaarlijks reizen er een groot aantal Belgen naar de skigebieden om te wintersporten en te après-skiën. Natuurlijk worden er altijd voorbereidingen getroffen voor de wintervakanties, maar juist voor de wintersport moeten skifanaten extra alert zijn.

Dé reisverzekering!

Een reisverzekering met wintersportdekking is natuurlijk belangrijk. Ondanks een goede voorbereiding en het besef dat veiligheid van belang is voor een geslaagde wintersportvakantie, kan er toch wat misgaan.

Wanneer er iets gebeurt op de piste of men moet met een gipsvlucht naar huis, is het geruststellend dat dit geregeld wordt. Zorg daarom voor een goede reisverzekering met de juiste dekkingen: de World Gold Protection, voor maar liefst tot zes maal toe bekroond tot Beste bijstands- en Annuleringsproduct op de markt.

Het jaarcontract World Gold Protection met Annulering biedt de verzekerde een optimale bescherming voor al uw verplaatsingen in België en wereldwijd, zowel voor professionele als privéreizen.

Het jaarcontract World Gold Protection biedt een volledige bescherming aan de verzekerde bij al zijn verplaatsingen in België en wereldwijd. Deze formule houdt heel wat troeven in en uitgebreide skigaranties:

 • een onbeperkte terugbetaling van de medische kosten in het buitenland
 • onbeperkte repatriëringskosten
 • medische nabehandelingskosten in België tot 6 250 €
 • terugbetaling van geboekte sportactiviteiten en gehuurd sportmateriaal
 • opsporings- en reddingskosten tot 6 250 €, ook buiten de skipistes
 • terugbetaling skipas
 • een ruime bescherming bij de annulering van een reis

Met bijkomende luiken als de bijstand personen en voertuigen, de bagageverzekering, de verzekering kapitaal reisongevallen en de compensatiereis, biedt de World Gold Protection een stressloze reis – en bijstandsformule gedurende het hele jaar.

Bovendien biedt Allianz Global Assistance de verzekerden een uniek medisch evaluatiesysteem aan van ziekenhuizen en hospitalen

Veilig met de auto op weg!

De meerderheid van de wintersporters gaat met de auto op vakantie. Ook daarvoor is de World Gold Protection de reis –en bijstandsverzekering bij uitstek om veilig naar de wintersportbestemming te kunnen rijden.

 • vervangwagen: 5 dagen in België en 10 dagen in het buitenland (tot 30 dagen bij diefstal),
 • tussenkomst vanaf uw woonplaats,
 • voertuig zonder leeftijdsbeperking,
 • tweede voertuig gratis meeverzekerd,
 • voortzetting van de reis in geval van pech, ongeval, diefstal en vandalisme.

Gouden tips!

Kou, gevaarlijker dan wintersporters denken

Wintersporten zoals skiën en snowboarden, stelt hoge eisen aan het lichaam. Een winterzonnetje is natuurlijk ideaal tijdens de vakantie, maar vaak heeft men ook te maken met harde wind, sneeuw en extreme kou.

Het is heel normaal dat wintersporters lichamelijke klachten kunnen krijgen door de kou, bij bijvoorbeeld skiën of snowboarden. Het gezicht, de handen en voeten, maar ook de ogen kunnen bevriezen. Het bevriezen van weefsel is pijnlijk, maar ook gevaarlijk.

Bevriezingsverschijnselen treden vaak op zonder dat wintersporters dit ervaren. Wij adviseren wintersporters dan ook de juiste beschermende kleding te dragen, een goede skibril, handschoenen en waterdichte schoenen.

Beschermende kleding

In de meeste wintersportkleding zit tegenwoordig een Recco -reflector ingebouwd. Het betreft een stukje metaal dat een opgevangen signaal reflecteert en de frequentie ervan verdubbelt. Professionele reddingsploegen hebben apparatuur die gebruik maakt van de Recco -reflector. Hierdoor kunnen onze opsporings- en reddingsdiensten klanten in nood gemakkelijker opsporen na een lawine bijvoorbeeld.

Helm
Ongelukken op de piste gaan vaak gepaard met ‘onnodig’ hoofdletsel. Wij adviseren wintersporters een helm te dragen. Het dragen van een helm is niet verplicht op de piste, maar wel veel veiliger.

Neem bovenstaande tips alvast ter harte.

Allianz Global Assistance en uw makelaar wensen u alvast een veilige en plezierige wintersport!